/en/article/19982/nitra-do-bytoveho-domu-senior-sa-dchodcovia-nastahuju-na-jesen/ Nitra: Do bytového domu Senior sa dôchodcovia nasťahujú na jeseň

Nitra: Do bytového domu Senior sa dôchodcovia nasťahujú na jeseň

Bytový dom Senior na Krčméryho ulici budú môcť nitrianski dôchodcovia využívať už na jeseň. Novú budovu postavila firma LL Real Invest, ktorá ho vymení s mestom za Dom opatrovateľskej služby na Hollého ulici. Výšku nájomného v dome Senior budú poslanci schvaľovať na najbližšom mestskom zastupiteľstve. „Potom už nebude nič brániť tomu, aby sme tam nasťahovali klientov z Hollého, ktorí majú platné nájomné zmluvy. Predpokladám, že na konci októbra by sme mohli dať tento bytový dom do užívania,“ povedal viceprimátor Štefan Štefek. Ako dodal, o bývanie v novom objekte majú záujem aj obyvatelia Misionárskej ulice a viacerí nitrianski seniori.

Bytový dom Senior je 4-podlažná budova s obytnou plochou 1 350 m2. Je tu 53 bytových jednotiek, z toho 38 garsónok a 15 jednoizbových bytov. „Zvnútra je všetko hotové, momentálne sa robia vonkajšie plochy,“ doplnil Štefek. Pre dôchodcov tu budú k dispozícii aj spoločné priestory – jedáleň, dve kultúrno-spoločenské miestnosti, knižnica i ambulancia. Dom opatrovateľskej služby na Hollého ulici je síce stará budova vyžadujúca rekonštrukciu, nachádza sa však v centre mesta a má 2,5-hektárový areál.

 
 
Autor: SITA, Dátum 19.09.2011