/en/article/19199/bratislava-revitalizacii-sadu-brania-neusporiadane-pozemky/ Bratislava: Revitalizácii sadu bránia neusporiadané pozemky

Bratislava: Revitalizácii sadu bránia neusporiadané pozemky

Revitalizácii Sadu Janka Kráľa v bratislavskej mestskej časti Petržalka a vydaniu stavebného povolenia bránia vlastnícky nevysporiadané pozemky. Ich vysporiadanie je totiž nevyhnutné na získanie finančných prostriedkov z eurofondov na tento účel. Podľa materiálu predloženom na petržalskom zastupiteľstve všetky právne úkony musí urobiť na podnet mestskej časti hlavné mesto. Preto poslanci schválili výzvu, aby hlavné mesto rokovalo s Petržalkou o urýchlenom vysporiadaní vlastníckych vzťahov k pozemkom Sadu Janka Kráľa.

Vypracovaný projekt navrhuje zmenu povrchu existujúcich chodníkov, rekonštrukciu sedenia okolo fontány, nové verejné osvetlenie, rekonštrukciu amfiteátra. Vymeniť by sa tiež mali lavičky a odpadkové koše, aj pôvodné pitné fontánky. Pribudnúť by tu mali slnečné hodiny na kruhovej dláždenej ploche s priemerom 12 m, labyrint a malé bludisko. Vypracovaný je i návrh Chodníka básnikov so 6 plastikami listov stromov s úryvkami básní od Janka Kráľa, Sama Chalupku, Jána Botta, Andreja Sládkoviča a Petöfiho. Na revitalizáciu Sadu Janka Kráľa – II. etapa sa ráta s nákladmi 3 662 031 eur bez DPH.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 28.04.2011