/en/article/20129/petrzalka-o-plavaren-by-sa-bajan-s-poslancami-aj-pobil/ Petržalka: O plaváreň by sa Bajan s poslancami aj pobil

Petržalka: O plaváreň by sa Bajan s poslancami aj pobil

Bratislavská mestská časť Petržalka plánuje na svojom území krytú plaváreň. Petržalský starosta Vladimír Bajan chce miestnym poslancom navrhnúť, aby do nej budúci rok investovali peniaze, ktoré mestská časť získala z predaja akcií v Dexia banke Slovensko. Informovala o tom petržalská hovorkyňa Mária Grebeňová-Laczová.

V Petržalke už vytypovali aj niekoľko konkrétnych lokalít, kde by mohla krytá plaváreň stáť. Starosta ich však nechce zverejňovať, kým sa o návrhoch neporozpráva s miestnymi poslancami. Bajan tiež informoval, že do výstavby plavárne chce ísť aj primátor. „Ak by aj nie, pôjdeme do toho aj bez mesta. Jedna 120-tisícová Petržalka plaváreň potrebuje,“ povedal Bajan s tým, že je rozhodnutý sa o to s poslancami aj pobiť, ale verí, že návrh podporia.

Petržalskí poslanci schválili predaj akcií mestskej časti v Dexia banke Slovensko na májovom zasadnutí. Podľa informácií šlo o 1 320 akcií v menovitej hodnote 399 eur a 1 320 akcií v menovitej hodnote 67 eur. Príjem mestskej časti z predaja mal byť 968 418 eur.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.10.2011