/en/article/19577/holcim-investuje-v-rohozniku-dalsich-25-milionov/ Holcim investuje v Rohožníku ďalších 25 miliónov

Holcim investuje v Rohožníku ďalších 25 miliónov

Spoločnosť Holcim Slovensko, a.s. investuje v cementárni v Rohožníku 25 mil. eur do 2 projektov na ochranu životného prostredia a zvýšenie efektivity výroby. Cementáreň by tak mala v roku 2013 pokrývať časť spotreby elektrickej energie z vlastných zdrojov a vyrábať technickú soľ z dnes ťažko použiteľných odpraškov.

Ďalšia významná investícia Holcimu na Slovensku nadväzuje na modernizáciu linky na výrobu šedého cementu. Tú firma uskutočnila v rokoch 2003 až 2005 s nákladmi vyše 80 mil. eur. Spoločnosť bude investovať prostriedky z fondu skupiny Holcim určeného na zelené projekty.

V rohožníckej cementárni sa v nasledujúcich rokoch budú realizovať 2 investičné projekty – výroba elektrickej energie z odpadového tepla (20 GWh ročne) a v SR vyvinutý projekt Redudust, prvý svojho druhu na svete. Holcim tento rok preinvestuje v SR aj ďalších 11 mil. eur. Začiatkom roka realizoval v Rohožníku približne tretinu v podobe projektov zameraných na zvýšenie spoľahlivosti výroby cementu. Zvyšných 7 mil. eur chce investovať do nového dávkovacieho miesta alternatívnych palív.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 04.07.2011