/en/article/20056/holcim-chce-v-prievidzskom-okrese-pokracovat-v-tazbe-dolomitu/ Holcim chce v prievidzskom okrese pokračovať v ťažbe dolomitu

Holcim chce v prievidzskom okrese pokračovať v ťažbe dolomitu

Spoločnosť Holcim (Slovensko) plánuje v prievidzskom okrese pokračovať v ťažbe dolomitu aj po novom roku. V Lome Remata v obci Ráztočno ju chce dokonca zvýšiť. Od budúceho roka by sa v spomínanom lome mala zvýšiť ročná ťažba dolomitu zo súčasných 150-tisíc na plánovaných 180-tisíc ton.

„Dôvodom pre pokračovanie v banskej činnosti je súčasný a očakávaný dopyt po surovine vhodnej na výrobu stavebných výrobkov a prvkov a ich spotreby v širšom regióne,“ zdôvodnila svoje plány spoločnosť. Ťažbu dolomitu v dobývacom priestore Ráztočno vykonáva povrchovým spôsobom. Na mieste sa surovina upravuje drvením a triedením.

Spoločnosť Holcim (Slovensko), a.s. je zapísaná v OR SR od februára 1992, pod bývalým obchodným menom Hirocem, a.s. pôsobila do júna 2001. Jej základné imanie je 42,32 mil. eur. Spoločnosť je najväčším výrobcom stavebných materiálov v SR, vyrába najmä cementy a vápencové výrobky, ako aj transportovaný betón a výrobky na báze cementu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 03.10.2011