/en/article/19685/detva-zacala-sa-prestavba-namestia-snp-na-kulturno-oddychovu-zonu/ Detva: Začala sa prestavba Námestia SNP na kultúrno-oddychovú zónu

Detva: Začala sa prestavba Námestia SNP na kultúrno-oddychovú zónu

Z centrálneho detvianskeho Námestia SNP sa má do roka stať atraktívna bezbariérová kultúrno-oddychová zóna s kvalitnou infraštruktúrou, určená najmä na relaxáciu peších návštevníkov a ľahko prístupná aj zdravotne postihnutým. Zabezpečiť to má rekonštrukcia za 880-tisíc eur, ktorá sa začala minulý týždeň.

Ako uviedla vedúca oddelenia rozvoja na detvianskom mestskom úrade Anna Golianová, projekt, na ktorý získalo mesto 85 % oprávnených nákladov, respektíve 666-tisíc eur z eurofondov a 10 % (78-tisíc eur) zo štátneho rozpočtu, zahŕňa rekonštrukciu komunikácií, spevnených plôch a chodníkov, dažďovej kanalizácie a verejného osvetlenia, osadenie autobusových zastávok a drobnej architektúry, sadové úpravy, rekonštrukciu či prekládku inžinierskych sietí. Schody a iné bariéry pre imobilných odstránia. Mesto sa na projekte podieľa 5 % spolufinancovaním oprávnených výdavkov, financovaním neoprávnených výdavkov, prácami na predprojektovej a projektovej príprave, inžinierskou činnosťou, dozorovaním stavebných prác, koordináciou a propagáciou projektu.

V súťaži vybratým dodávateľom rekonštrukcie je spoločnosť Skanska SK. „Začatie stavebných prác sa pre Folklórne slávnosti pod Poľanou presunulo na druhú polovicu júla a ich ukončenie bolo zazmluvnené do termínu konania Folklórnych slávností pod Poľanou v roku 2012,“ dodala Golianová.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 27.07.2011