/en/article/19708/spisske-muzeum-predstavi-projekt-obnovy-spisskeho-hradu/ Spišské múzeum predstaví projekt obnovy Spišského hradu

Spišské múzeum predstaví projekt obnovy Spišského hradu

Spišské múzeum v Levoči predstaví verejnosti komplexný projekt stabilizácie románskeho paláca a obnovy Spišského hradu. Stane sa tak na 3. ročníku medzinárodného kultúrneho festivalu súHRADnice 2011, ktorý sa uskutoční 5. a 6.8. v Levoči a na Spišskom hrade. Hlavnou témou podujatia bude obnova hradných komplexov a ruín a tiež smerovanie obnovy hradu. Na workshope sa zídu odborníci, ktorí sa venujú tejto problematike. Podujatie je bezplatne prístupné aj pre širokú verejnosť, informovala Dáša Uharčeková Pavúková zo Spišského múzea v Levoči.

Verejnosť sa na piatkovom workshope prvýkrát dozvie výsledky architektonickej súťaže návrhov na obnovu Spišského hradu. Súčasťou podujatia bude otvorenie výstavy „Spišský hrad a jeho obnova“ v priestoroch Spišského múzea v Levoči, na ktorej budú vystavené všetky architektonické návrhy prihlásené do súťaže.

Sobota je venovaná kultúrnemu programu pre verejnosť na Spišskom hrade. Program sa začína jeho komentovanou prehliadkou, ktorá nadväzuje na workshop. Nasledovať bude historický sprievod Spišským Podhradím, ktorý bude zároveň živou pozvánkou na popoludňajší kultúrny program s predvedením historického šermu, dobovej hudby, tanca či divadla. V rámci podujatia súHRADnice 2011 pripravili organizátori premietanie filmov o hradoch a múzeách.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.08.2011