/en/article/20617/bratislava-investor-kralova-hora-je-pripraveny-na-zamenu-pozemkov/ Bratislava: Investor Kráľova hora je pripravený na zámenu pozemkov

Bratislava: Investor Kráľova hora je pripravený na zámenu pozemkov

Firma Kráľova hora, s.r.o. je pripravená prijať ponuku hlavného mesta na zámenu pozemkov v lokalite Kráľova hora – lúky nad Dlhými dielmi. Ako uviedla hovorkyňa spoločnosti J&T Real Estate Katarína Krajňáková, stalo sa tak po viacerých rokovaniach so zástupcami bratislavského magistrátu. Investor plánoval na lúke stavať, proti tomu obyvatelia rozbehli petíciu, ktorú v septembri s 21-tisíc podpismi odovzdali primátorovi Bratislavy Milanovi Ftáčnikovi. Obyvatelia ňou chceli dosiahnuť stavebnú uzáveru v lokalite a zmenu ÚP tak, aby sa tu nemohlo stavať.

Ako informoval hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy, mesto už pozemok na možnú zámenu vytypovalo a predstavilo investorovi, ktorý ho neodmietol. K tejto téme však potrebuje poznať názor mestských poslancov. Primátor preto predloží návrh zámeny pozemkov odborným komisiám a informáciu podá aj členom mestskej rady. Až následne zverejní, o ktorú konkrétnu lokalitu ide, aby nedošlo k zmätočným špekuláciám, informoval Andrassy.

Hovorca potvrdil správy, že by mohlo ísť o pozemky v mestskej časti Ružinov, Nové Mesto či Petržalka, ktorých hodnota je porovnateľná s pozemkami na Kráľovej hore. Analýzu, na základe ktorej by sa mohli zameniť, vyhotovil na žiadosť mestských poslancov primátor s odbornými útvarmi mesta. Ako dodala Krajňáková, vytypované pozemky je spoločnosť pripravená akceptovať ako adekvátnu náhradu za pozemky na Kráľovej hore. Preto ako akt dobrej vôle stiahla žiadosť o vydanie záväzného stanoviska magistrátu Hlavného mesta SR Bratislavy k investičnému zámeru na Kráľovej hore.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 19.01.2012