/en/article/20123/lipany-polozili-zakladny-kamen-aqua-wellness-parku/ Lipany: Položili základný kameň Aqua Wellness Parku

Lipany: Položili základný kameň Aqua Wellness Parku

V Lipanoch v okrese Sabinov včera slávnostne položili základný kameň budúceho Aqua Wellness Parku pri geotermálnom vrte, ktorého teplota vody je vyše 90 °C. Verejná prezentácia projektu sa následne konala v mestskej galérii. Ako uviedol konateľ spoločnosti Pharmacy plus, spol. s r.o. Karol Schneider, dokopy tu chcú preinvestovať 10 mil. eur, pričom ľudia sa tu budú kúpať už v budúcoročnej letnej sezóne.

Areál akvaparku má plochu 5 ha. V 1. etape, v rámci ktorej by tu malo nájsť prácu približne 40 ľudí, pôjde o úpravovňu termálnej vody s rozvodmi, výstavbu 4 bazénov a infraštruktúru v náklade 3 mil. eur. V 2. etape investor ráta s jeho dostavbou, pôjde hlavne o ubytovacie priestory a ďalšie služby.

Mesto Lipany investovalo do tohto projektu zhruba 2,3 milióna eur. Primátor Lipian Eduard Vokál hovorí o najväčšej investícii do rozvoja mesta za posledné desaťročia. Ak sa plánovaný zámer podarí úspešne zrealizovať, mal by znamenať aj najväčší potenciál rozvoja nielen Lipan, ale aj celého regiónu Hornej Torysy. Mesto by sa malo rozvíjať v oblasti cestovného ruchu, ktorý tu nikdy nemal vhodné podmienky.

 
 
Autor: SITA, Dátum 14.10.2011