/en/article/20872/trnava-mestsky-priemyselny-a-technologicky-park-je-hotovy/ Trnava: Mestský priemyselný a technologický park je hotový

Trnava: Mestský priemyselný a technologický park je hotový

Do Mestského priemyselného a technologického parku v Trnave sa po kolaudácii sťahujú prví investori z oblasti výskumu, vývoja, výroby prototypov a inovačných procesov. Najväčším je spoločnosť Vossloh – Schwabe Deutschland GmbH, ktorá patrí do skupiny Panasonic Electric z Japonska. Ďalší pôsobia v oblasti energetiky, farmácie, strojárskeho priemyslu a programovania.

Mestský technologický a priemyselný park má 7 500 m2 a dostatok parkovacích plôch. Prednostne je určený pre investorov z oblasti výskumno-vývojových činností, ktorí ponúknu vysokokvalifikované pracovné miesta. Zatiaľ je podľa Branislava Pastuchu z Mestského úradu v Trnave obsadená asi polovica priestorov. Projekt na vybudovanie zázemia pre oblasti výskumu, vývoja a inovačných procesov stál vyše 10,7 milióna €, z toho 9,4 milióna získala samospráva z eurofondov a zo štátneho rozpočtu.

Spoločnosť Vossloh – Schwabe Deutschland GmbH bude v Trnave navrhovať dizajn elektrických predradníkov, vyrábať ich testovacie prototypy a testovať ich kvalitu a spoľahlivosť. Vytvorí približne 50 vysokokvalifikovaných miest, predovšetkým pre elektrotechnikov s vysokoškolským vzdelaním.

Mestský priemyselný a technologický park vznikol prestavbou areálu bývalých Technických služieb mesta Trnava. Dodávateľom prác bolo konzorcium Dúha a Trnavská stavebná spoločnosť. Dnes je už areál skolaudovaný, slávnostne ho otvoria približne v polovici marca.

 
 
Autor: SITA, Dátum 05.03.2012