/en/article/20204/zlate-moravce-bytovka-pri-poliklinike-nebude-zabrala-by-parkovanie/ Zlaté Moravce: Bytovka pri poliklinike nebude, zabrala by parkovanie

Zlaté Moravce: Bytovka pri poliklinike nebude, zabrala by parkovanie

Nové byty pri poliklinike v Zlatých Moravciach nebudú. Poslanci zámer výstavby neschválili, lokalita podľa nich nie je vhodná. Obávali sa, že poliklinika príde o parkovacie miesta. Projekt bol už pripravený, na zastupiteľstve ho poslancom prezentoval architekt Stanislav Babčan za architektonický ateliér EAGLE s.r.o. Prestavba bývalej budovy pavilónu hematológie a rehabilitácie na bytový dom Centrum by stála 4 až 5 miliónov eur. Mesto sa chcelo uchádzať o výhodnú pôžičku zo ŠFRB a na zvyšok by si zobralo úver. Bytový dom mal mať 56 bytov na predaj aj na prenájom, ktoré mali mať od 27 do 164 m2. V blízkosti bytovky malo vzniknúť 48 parkovacích miest, s ďalšími 13 sa počítalo v podzemných garážach.

Proti výstavbe pri poliklinike ostro vystúpila majiteľka polikliniky a zároveň poslankyňa Ivona Vicianová. Poliklinika by podľa nej prišla minimálne o 58 parkovacích miest, pričom časť z nich vybudovala spoločnosť PMS ako vlastník budovy na vlastné náklady. „Len zasypanie a vyasfaltovanie miesta, kde bola fontána, stálo 3 519 eur, teraz má byť tento priestor zastavaný. Pripadá mi to ako niekoho zlomyseľnosť,“ vyhlásila. Vicianová zároveň prečítala petíciu obyvateľov proti likvidácii parkovacích miest a zahusťovaniu výstavby pred poliklinikou.

 
 
Autor: SITA, Dátum 27.10.2011