/en/article/20592/bratislava-polyfunkcny-dom-petrzalka-city-bude-mat-menej-podlazi/ Bratislava: Polyfunkčný dom Petržalka City bude mať menej podlaží

Bratislava: Polyfunkčný dom Petržalka City bude mať menej podlaží

Polyfunkčný bytový dom, ktorý stavajú na Rusovskej ceste v bratislavskej Petržalke, bude mať o 3 poschodia menej. Mestská časť sa s investorom projektu dohodla, že v 1. etape výstavby bude mať dom namiesto pôvodne navrhovaných 12 podlaží 9. „Na základe vzájomnej dohody sme prehodnotili riešenie predmetného objektu a redukovali ho o tri nadzemné podlažia,“ uviedol člen predstavenstva spoločnosti Petržalka City Štefan Koluš.

Súčasťou dohody je aj to, že niektoré parkovacie miesta, ktoré vzniknú postavením 1. etapy multifunkčného centra, budú môcť využívať obyvatelia Petržalky. Podľa jej starostu Vladimíra Bajana by podzemné parkovanie mohlo po pracovnej dobe zmierniť problém s nedostatkom parkovacích miest okolo Hálovej ulice. „Prebiehajú konštruktívne rozhovory aj na tému benefitov plynúcich z projektu Petržalka City pre Petržalčanov,“ potvrdil Koluš. Okrem parkovania v podzemných garážach by mohli podľa neho využívať aj bazén a wellness „za veľmi výhodných podmienok“.

V území pri Chorvátskom ramene stavajú 1. etapu multifunkčného centra Petržalka City – lokalita A (Chorvátske rameno – Hálova – Rusovská cesta). Vyrásť by tu mal polyfunkčný dom s bytmi aj podzemnými parkovacími miestami a súvisiace stavebné objekty. Investorom je Petržalka City, a.s. Stavebné povolenie na túto časť vydalo ešte v októbri 2010 bývalé vedenie mestskej časti. Podľa neho by polyfunkčný dom mali dokončiť do konca roku 2014. Súčasťou moderného komplexu Petržalka City by mali byť byty, hotel, reštaurácie, priestory pre obchody a služby a objekty na spoločenské a športové aktivity obyvateľov.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 16.01.2012