/en/article/20629/bratislava-ruzinov-chce-v-roku-2012-regulovat-vystavbu/ Bratislava: Ružinov chce v roku 2012 regulovať výstavbu

Bratislava: Ružinov chce v roku 2012 regulovať výstavbu

Bratislavský Ružinov sa tento rok zameria na zachovanie tváre mestskej časti pomocou regulácie výstavby. Prostredníctvom územných plánov zón (ÚPZ), na ktoré vyčlenil takmer 90-tisíc €, chce stanoviť jasné mantinely a pravidlá výstavby. Samospráva tiež plánuje obnovu škôl a škôlok.

Ako uviedla hovorkyňa mestskej časti Miroslava Štrosová, do konca roka by mali byť schválené ÚPZ na 3 lokality v okolí Štrkoveckého jazera. Vďaka nim by mala byť výstavba pod kontrolou. Do tejto aktivity sa podľa starostu Ružinova Dušana Pekára čoraz viac zapájajú aj občania. Na decembrovú diskusiu o ÚPZ a stavebnej uzávere pri Štrkovci ich prišlo takmer 300. Ďalšia sa uskutoční začiatkom februára.

„Investujeme aj do opravy sociálnych zariadení a obnovy školských ihrísk za účelom ich využívania aj po školskom vyučovaní,“ informoval zástupca starostu Ján Buocik. Viac ako 131-tisíc € budú môcť ružinovské organizácie minúť na nové projekty v rámci Grantového programu. Na rekonštrukciu tento rok čakajú aj detské ihriská na Bajzovej a Kašmírskej, spolu za takmer 77-tisíc €. Parkovanie v Ružinove má zlepšiť skúšobný systém rezidenčného parkovania v niektorých lokalitách.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 23.01.2012