/en/article/20819/komarno-mesto-si-zoberie-preklenovaci-uver-na-investicie/ Komárno: Mesto si zoberie preklenovací úver na investície

Komárno: Mesto si zoberie preklenovací úver na investície

Komárno si zoberie preklenovací úver 1,8 milióna € na financovanie investícií. Mesto ho potrebuje na rekonštrukciu Kossuthovho námestia a Základnej školy na Ulici práce. Obe investície budú síce hradené z eurofondov, no najprv ich musí zaplatiť mesto a až následne si dá náklady refundovať. Ako informoval hovorca Komárna Róbert Králik, na už prebiehajúcu rekonštrukciu námestia bude samospráva hradiť z vlastných nákladov 5 % projektu. V prípade Základnej školy na Ulici práce treba vopred investíciu uhradiť v plnej výške. Rekonštrukciu zrealizuje stavebná firma z Galanty, ktorá v elektronickej aukcii ponúkla najnižšiu cenu 513-tisíc €.

Poslanci okrem toho odsúhlasili finančné zdroje na spoluúčasť mesta na ďalších projektoch vo výške 215 310 €. Celková výška kapitálových výdavkov na rok 2012 tak po zmene rozpočtu dosiahla 4 944 345 €. Mesto má tiež v pláne obnoviť a zatepliť dva bytové domy opatrovateľskej služby, čím by sa znížili režijné náklady budov. Realizácia projektu za 760-tisíc € je však podmienená prijatím úveru zo ŠFRB vo výške 560-tisíc €, zvyšných 200-tisíc pôjde z vlastných zdrojov mesta.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.02.2012