/en/article/20866/presov-do-priemyselneho-parku-smeruju-4-spolocnosti/ Prešov: Do priemyselného parku smerujú 4 spoločnosti

Prešov: Do priemyselného parku smerujú 4 spoločnosti

O investície v Prešove majú podľa ministra hospodárstva Juraja Miškova záujem 4 subdodávateľské firmy, čo súvisí s výstavbou závodu americkej spoločnosti Honeywell v priemyselnom parku IPZ Prešov – Záborské a spolu by mohli vytvoriť 500–600 pracovných miest. Minister potvrdil, že do Prešova smeruje talianska spoločnosť Travelin, ktorá bude baliť hotové výrobky z Honeywellu. Svoje výrobné priestory postaví na vedľajšom súkromnom pozemku s výmerou asi 5 tis. m2. O metropolu Šariša pritom majú záujem ešte traja ďalší investori.

Miškov vyhlásil, že sa tu pripravuje ďalšia investícia, no názov spoločnosti odmietol zverejniť. Malo by ísť o španielskeho investora z oblasti hutníctva s oceliarskou výrobou. Sľubuje vytvoriť 300 nových pracovných miest. Pred časom o pozemky v prešovskom priemyselnom parku prejavila záujem aj spoločnosť ThyssenKrupp. Prešov je preferovanou voľbou, no investor s konečným rozhodnutím zatiaľ vyčkáva.

Prešovský primátor Pavel Hagyari uviedol, že o prácu vo firme Honeywell prejavilo záujem okolo 3 000 ľudí. Spoločnosť si podľa neho vyberá, alebo možno už aj má ukončený výber zamestnancov, lebo v krátkom čase začína zaškoľovanie a od júna by mali spustiť ostrú výrobu. Do konca roka by malo v Honeywelli nájsť prácu 300 ľudí. Do budúcnosti sa pripravuje rozšírenie výroby na celkovo 1 000 zamestnancov.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 02.03.2012