/en/article/21019/boj-medzi-pripravovanymi-outletmi-sa-vyostruje/ Boj medzi pripravovanými outletmi sa vyostruje

Boj medzi pripravovanými outletmi sa vyostruje

Boj medzi pripravovanými outletovými centrami D1 Outlet pri Senci a One Fashion Outlet pri Voderadoch sa vyostruje. Developer seneckého projektu, spoločnosť Ipec Group, totiž oznámil, že o jeho projekt prejavilo záujem viacero značiek, ktoré pôvodne prezentovala vo svojom portfóliu konkurencia.

„Môžem potvrdiť, že po ohlásení reálnej výstavby sme zaznamenali výraznejšie kontakty aj zo strany týchto nájomníkov a s niektorými už rokujeme,“ povedal riaditeľ Ipec Group Ivan Čarnogurský. Ako príklad uviedol predajcu spodnej bielizne značiek Schiesser a Esprit. „Zástupkyňa pre tieto značky sa sama ozvala obchodníkom z D1, že chce rokovať, nakoľko bola znepokojená situáciou vo Voderadoch, kde sa na rozdiel od Senca nezačalo stavať a projekt zostal v rovine prísľubov,“ dodal Čarnogurský.

Zástupca One Fashion Outletu však vidí situáciu inak. „Slovensko je malý trh na to, aby tu značka potrebovala mať zastúpenie v dvoch outletoch, navyše tak blízko seba. Z našej komunikácie so zástupcami značiek vyplynulo, že keď sa raz rozhodli pre One Fashion Outlet vo Voderadoch, vylúčili tým možnosť ísť do iného,“ reagoval projektový manažér outletu Vladimír Kozár. Ako dodal, s výstavbou chcú začať v lete tohto roku.

Nejasnosti panovali aj ohľadom značky Trussardi, ktorú ako nový prírastok propagoval D1 Outlet. Voderadský projekt však v reakcii uviedol, že zástupca tejto značky sa jednoznačne rozhodol pre ich One Fashion Outlet. Čarnogurský následne situáciu objasnil, keď uviedol, že zástupca Trussardi ešte v stredu tvrdil, že sa rozhodol pre D1 Outlet, no vo štvrtok ráno opäť zmenil svoje požiadavky. Pre neserióznosť sa preto spoločnosť Ipec Group rozhodla ukončiť s ním spoluprácu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 30.03.2012