/en/article/20042/v-d1-parku-pri-bratislave-pribudne-investicia-za-14-miliona-eur/ V D1 Parku pri Bratislave pribudne investícia za 1,4 milióna €

V D1 Parku pri Bratislave pribudne investícia za 1,4 milióna €

Developerská spoločnosť IPEC Group postaví pre logistickú firmu DHL administratívnu budovu s rozlohou 1 100 m5. Predpokladaná výška investície je podľa developera 1,4 mil. eur. Nové administratívne priestory vyrastú pri súčasnom areáli spoločnosti DHL v biznis parku D1 Park Bratislava/Senec. Budova spolu s pozemkom ostane vo vlastníctve jednej zo spoločností patriacich do IPEC Group a DHL si ju bude ďalej dlhodobo prenajímať. Stavba novej budovy by sa mala začať už v októbri a nájomníkovi bude odovzdaná v apríli 2012.

Biznis park D1 Park Bratislava/Senec sa nachádza 20 km od hlavného mesta na križovatke diaľnice D1 a cesty spájajúcej mestá Senec a Pezinok. Územie od roku 2004 developuje spoločnosť IPEC. V súčasnosti sa v parku nachádzajú prevádzky medzinárodných spoločností DHL, Prologis, Goodman, Gebrueder Weiss, Scania, či Schmiz Cargobulladt.

IPEC Group pôsobí na developerskom trhu od roku 1993. Špecializuje sa na priemyselné a logistické areály, no venuje sa aj výstavbe bytov, obchodných priestorov a kancelárií. Medzi jeho najvýznamnejšie realizované projekty patria Firemné centrum služieb Tuhovské, Bratislava, Logistický areál Senec a ďalších 30 výrobných areálov na Ukrajine, v Rumunsku, Česku a na Slovensku. V oblasti bytovej výstavby skupina realizovala 12 bytových komplexov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 29.09.2011