/en/article/21149/vysoke-tatry-mesto-postavilo-dalsich-29-najomnych-bytov/ Vysoké Tatry: Mesto postavilo ďalších 29 nájomných bytov

Vysoké Tatry: Mesto postavilo ďalších 29 nájomných bytov

Primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš odovzdal včera nájomníkom kľúče od nových bytov v bytovom dome Zdravie II v Hornom Smokovci. Na nové bývanie sa môže tešiť 29 rodín z Vysokých Tatier. „V tejto mestskej časti je to prvý nájomný dom, ale v poradí už 7. v rámci mesta Vysoké Tatry, ktoré sa nám počas 9 rokov podarilo vybudovať,“ povedal primátor Mokoš. Z 29 bytov je jeden bezbariérový. Súčasťou stavby je aj 10 garáží. S výstavbou objektu začalo mesto v roku 2009. Náklady na ňu dosiahli vyše 1,6 mil. €. Výstavbu nových nájomných bytov mesto financovalo z úveru ŠFRB a dotácie ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja, pričom sa na nej podieľalo sumou takmer 240 000 €.

Mesto Vysoké Tatry pokračuje vo výstavbe nájomných bytov aj ďalej. „Požiadali sme o úver a dotácie na ďalšie dva bytové domy Breza a Borovica v Tatranskej Lomnici, kde by malo pribudnúť ďalších 48 bytov,“ povedal primátor. Ak bude mesto úspešné v žiadostiach o dotáciu, nové byty chce odovzdať nájomníkom už na budúci rok. V súčasnosti eviduje okolo 150 žiadostí o pridelenie mestského nájomného bytu.

Koncom minulého roku mesto Vysoké Tatry odovzdalo do užívania bytový dom Lipa v Tatranskej Lomnici, ktorý získal 2. miesto v súťaži „Progresívne, cenovo dostupné bývanie 2011“ vyhlásenej ministerstvom. Objekt Zdravie II má súčasne zaujímavé architektonické riešenie a pekné výhľady do okolia, takže radnica zvažuje prihlásiť do súťaže aj najnovší mestský bytový dom.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 27.04.2012