/en/article/21396/pri-ziline-vznikne-novy-logisticky-park/ Pri Žiline vznikne nový logistický park

Pri Žiline vznikne nový logistický park

Pri Žiline vznikne nový logistický park. Jeho výstavbu začal developer PointPark Properties (P3) v spolupráci so spoločnosťou Optima Consulting. Prvým projektom v logistickom parku v lokalite Žilina-Strečno je výstavba budovy s rozlohou 6 tis. metrov štvorcových skladovej a kancelárskej plochy, ktorú bude využívať kórejská logistická spoločnosť ako distribučné centrum automobilových dielov Kia. Halu bude mať kórejská spoločnosť v nájme s možnosťou odkúpenia. Dokončenie jej výstavby je naplánované na august tohto roku.

„Z dlhodobého hľadiska je stratégiou P3 expandovať na Slovensku mimo Bratislavu a sústrediť sa na lokality, ako je Trnava, Žilina, Prešov, Košice a ďalšie miesta preferované našimi klientmi. Vzhľadom k nedostatku moderných skladových priestorov v týchto lokalitách vnímame Žilinský kraj ako veľkú príležitosť,“ uviedol managing director P3 Peter Bečár. Ako dodal, v tejto lokalite vie P3 ponúknuť ďalších 35 tis. metrov štvorcových skladovej plochy s dodaním projektu do šiestich mesiacov.

Nový logistický park PointPark Žilina má celkovú rozlohu 90 tis. metrov štvorcových, s možnosťou okamžitej výstavby 41 tis. metrov štvorcových skladových priestorov. Žilinský región, v ktorom sa park nachádza, je strategickým priemyselným a dopravným uzlom Slovenska. Park je situovaný v blízkosti obce Strečno, neďaleko diaľnice D1 vedúcej z Bratislavy do Žiliny, Popradu a Košíc. V blízkosti parku sa tiež plánuje výstavba medzinárodnej diaľnice D3, ktorá bude spájať Slovensko s Poľskom.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.06.2012