/en/article/20979/vaillant-group-stavia-v-skalici-nove-logisticke-centrum/ Vaillant Group stavia v Skalici nové logistické centrum

Vaillant Group stavia v Skalici nové logistické centrum

Logisticko-distribučné centrum skupiny Vaillant pre strednú a východnú Európu začali stavať v Skalici. Investícia v hodnote 2 miliónov € rozšíri skladovacie možnosti skupiny z terajších 7-tisíc o ďalších 5-tisíc m2, ktoré uvedú do prevádzky už v septembri 2012. Prácu v ňom nájde približne 20 zamestnancov.

Nové logistické centrum (LC) bude stáť v súčasnom areáli výrobného závodu Protherm Production. Skalický závod patrí ku kľúčovým dodávateľom kotlov Vaillant Group pre trhy strednej a východnej Európy. Práve to bol hlavný dôvod na jeho situovanie do Skalice. Zámerom skupiny je konsolidácia logistiky, zefektívnenie skladovania a celkové zníženie nákladov. Do 2 až 3 rokov by LC malo mať až 20-tisíc m2 skladovacej plochy, ráta sa aj s vybudovaním administratívnych priestorov.

„Napĺňame náš cieľ byť bližšie k zákazníkom zo SR, ČR, Poľska, Maďarska, Ukrajiny, Ruska, Rumunska a krajín bývalej Juhoslávie. Výstavbou LC zabezpečíme dodávku kotlov do 24 hodín,“ uviedol manažér Vladimír Výsmek. Ako dodal, vďaka LC sa výrobky Vaillant dostanú aj na trhy, kde skupina nemá priame zastúpenie. Prevádzkovateľom bude Vaillant Group Trading, dcérska spoločnosť Vaillant Group.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 22.03.2012