/en/article/21675/trnavcania-chystaju-protest-proti-vystavbe-na-kamennej-ceste/ Trnavčania chystajú protest proti výstavbe na Kamennej ceste

Trnavčania chystajú protest proti výstavbe na Kamennej ceste

Protestné zhromaždenie proti plánom trnavskej radnice povoliť výstavbu v izolačnom páse zelene na ceste do rekreačnej zóny Kamenný mlyn organizuje občianska aktivistka Andrea Pallang. Ľudia majú prísť vyjadriť nesúhlas pred rokovaním mestského zastupiteľstva v utorok 25. septembra o 12:30, priniesť si majú píšťalky a rapkáče. Rokovanie poslancov sa začína o polhodinu neskôr.

"Touto akciou chceme upozorniť na nekultúrnosť a benevolentnosť, s akou sa v Trnave stretávame. Poslednou kvapkou je práve výstavba objektov na Kamennej ceste,“ povedala Pallang. Protestom chce podľa jej vyjadrenia upozorniť aj na aroganciu moci a ignorovanie verejnosti. Kompetentní sa podľa nej nezaujímajú o názory občanov, neakceptujú ich požiadavky a kabinetne rozhodujú v prospech developerov a stavebníkov. Vlastníci pozemkov požadujú zmenu územného plánu mesta tak, aby bolo možné na Kamennej ceste postaviť občiansku vybavenosť, ktorá má pozostávať z obchodov, prípadne aj čerpacej stanice pohonných hmôt. Kamenný mlyn je jedinou prímestskou rekreačnou zónou Trnavy, v posledných rokoch sa k tejto zóne približuje výstavba rodinných domov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 18.09.2012