/en/article/21811/polyfunkcny-dom-na-rusovskej-by-mali-dokoncit-v-lete/ Polyfunkčný dom na Rusovskej by mali dokončiť v lete

Polyfunkčný dom na Rusovskej by mali dokončiť v lete

Polyfunkčný bytový dom na Rusovskej ceste v bratislavskej Petržalke by mali dokončiť a skolaudovať v lete 2013. Ponúkne viac ako stovku bytov a na prízemí priestory občianskej vybavenosti. Ide o prvý objekt v projekte Petržalka City, ktorý má vyrásť v blízkosti Chorvátskeho ramena.

Bytový dom je súčasťou prvej etapy výstavby v lokalite A, ktorá je ohraničená ulicami Hálová, Rusovská aChorvátskym ramenom. „Pre ďalšiu etapu výstavby máme spracovanú Dokumentáciu pre stavebné povolenie a v súčasnosti ju schvaľujú dotknuté orgány a organizácie,“ informoval člen predstavenstva spoločnosti Petržalka City Štefan Koluš. V lokalite A plánujú vybudovať priestory prechodného ubytovania so spoločenským, relaxačným a športovým využitím s wellnes, fitnes zariadeniami a bazénom, administratívny objekt, obchodné priestory a podzemné parkovanie. Ráta sa aj s revitalizáciou zelene na nábreží Chorvátskeho ramena, ktorá bude tvoriť súčasť projektovaného mestského parku, v harmónii s voľnočasovými zariadeniami, reštauráciami a kaviarňami, dodal Koluš.

Lokalita B v projekte Petržalka City bude ohraničená ulicami Hálova, Rusovská, Romanova a budúcim pokračovaním Jantárovej cesty. Vybudovať by tu v budúcnosti mali objekty občianskej vybavenosti , byty, obchodné, kultúrne a športovo-relaxačné priestory, centrálne námestie, mestský bulvár aj park. Pribudnúť by tu mala aj škola, jasle, ekumenické centrum či domov dôchodcov.

Investorom projektu je spoločnosť Petržalka City a.s. Stavebné povolenie na prvú časť stavebného komplexu vydalo ešte v októbri 2010 bývalé vedenie mestskej časti.

 
 
Autor: SITA, Dátum 25.10.2012