/en/article/24211/o-dani-z-nehnutelnosti-chce-primator-nadalej-rokovat/ O dani z nehnuteľnosti chce primátor naďalej rokovať

O dani z nehnuteľnosti chce primátor naďalej rokovať

rimátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa rozhodol odložiť rokovanie o návrhu dane z nehnuteľnosti. O návrhu úpravy dane z nehnuteľnosti sa tak na novembrovom mestskom zastupiteľstve (19. novembra) hlasovať nebude.

„Bratislava je systémovo zle financovaná a preto hľadáme všetky dostupné možnosti ako naplniť zvyšujúce sa požiadavky Bratislavčanov, ktoré na svoje mesto oprávnene majú. Daň z nehnuteľnosti je jednou z nich. Pravidelné rokovania so starostami mestských častí ukázali, že odbornými argumentami vieme nájsť pre tento návrh podporu. Kým nebudem presvedčený, že návrh takúto podporu bude mať aj v mestskom zastupiteľstve, na rokovanie zastupiteľstva ho nepredložím. Rozhodol som sa preto aj naďalej o návrhu rokovať,“ vysvetlil svoj postoj primátor. Primátor sa takto rozhodol na dnešnom stretnutí (18. novembra) poslaneckého grémia, na ktorom sa so zástupcami politických klubov dohodol na pokračovaní rokovaní na túto tému. Primátor má záujem pre tento návrh získať čo najširšiu podporu poslancov mestského zastupiteľstva.

Návrh úpravy dane z nehnuteľnosti podporila Mestská rada, rovnako ako Regionálne združenie mestských častí, ktorého súčasťou sú starostovia všetkých mestských častí. Aj tieto hlasovania ukázali, že úprava dane z nehnuteľnosti je potrebná. Všetky financie, ktoré by mesto a mestské časti takto získali, by sa investovali do čistoty v meste a dopravnej infraštruktúry.

 
 
Autor: bratislava.sk, Dátum 19.11.2015