/en/article/24755/ruzinovcania-opat-prisli-o-parkovisko-developer-chce-stavat/ Ružinovčania opäť prišli o parkovisko, developer chce stavať

Ružinovčania opäť prišli o parkovisko, developer chce stavať

Bratislavský Ružinov opäť prišiel o parkovisko. Na Palkovičovej ulici sa zopakoval rovnaký scenár ako v predošlých rokoch. Developer sa po druhý raz rozhodol stavať alebo zamieňať pozemky a približne stovku voľne dostupných parkovacích miest ohradil plotom.

Ide o lokalitu vedľa Záhradníckej ulice, kde stojí niekoľko dvanásťpodlažných panelákov a možnosti parkovania sú značne obmedzené. Obyvatelia parkujú najmä pozdĺž prístupových ciest, existujúce parkoviská zďaleka nepokrývajú dopyt.

„Ľudia tu boli zvyknutí parkovať. Ja to chápem, ale my v tom máme obrovské množstvo peňazí. Každoročne nás to stojí dvesto, tristotisíc eur na finančných nákladoch. Toto nikoho nezaujíma roky rokúce. Pokiaľ pozemky nevymeníme, my sa pokúsime získať stavebné povolenie a postaviť tu niečo, aby sa nám aspoň časť prostriedkov vrátila,“ cituje Ružinovské Echo Vladimíra Ondriš z investorskej firmy Zelenka, s.r.o., ktorá je majiteľom pozemkov.

V. Ondriš pripúšťa aj vznik totožnej situácie ako z minulosti, kedy vyberal za parkovanie poplatok: „Ak to zákon umožní, tak tu sprevádzkujeme nejaký platený vstup a keď budú ľudia ochotní platiť, tak tí, ktorí budú chcieť, tu budú môcť parkovať. Aspoň to im umožníme, kým sa nerozbehne výstavba.“

Viac na: http://reality.etrend.sk/…-stavat.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 20.06.2016