/en/article/24517/novy-ruzinov-pri-obchvate-uz-spusta-predaj-vzniknu-najma-male-byty/ Nový Ružinov pri obchvate už spúšťa predaj, vzniknú najmä malé byty

Nový Ružinov pri obchvate už spúšťa predaj, vzniknú najmä malé byty

Neďaleko križovatky pod Prístavným mostom spustili predaj prvej fázy novej obytnej štvrte. Projekt pod názvom Nový Ružinov prinesie na úvod 64 bytov v dvoch budovách. Pravdepodobne aj vzhľadom na lokalitu v blízkosti diaľničného obchvatu pôjde najmä o malé metráže. Ich veľkosti dosahujú 28 až 75 štvorcových metrov pri cenách okolo 1 900 až 2 100 eur/m2 vrátane DPH. Najlacnejšie jednotky sú v ponuke za menej než 60-tisíc, čo ale pramení najmä z malej výmery. V ponuke je aj jedno parkovacie miesto na byt, vnútorné stojí 8 400 eur, vonkajšie 4 800.

Výstavba prvej dvojice domov označených ako mestské vily s názvom Elizabeth a Landora už prebieha od vlaňajšej jesene. Termín dokončenia je stanovený na prvý kvartál budúceho roka s kolaudáciou a sťahovaním obyvateľov v druhom štvrťroku. Oba objekty majú päť nadzemných podlaží a architektúroupripomínajú petržalské Slnečnice, za ktorými stojí rovnaký ateliér Compass.

Spolu so spustením predaja prichádzajú aj informácie o zvyšných častiach projektu. Celková rozloha areálu je vyše 5 hektárov a vznikne tu približne 400bytov. Okrem toho sa počíta s občianskou vybavenosťou na viac než 27-tisíc m2a v budúcnosti i s kanceláriami na celkovej ploche 18-tisíc m2.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…le-byty.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 21.03.2016