/en/article/11059/trojmiliardova-investicia-prichadza-do-trencina/ Trojmiliardová investícia prichádza do Trenčína
Trojmiliardová investícia prichádza do Trenčína

Trojmiliardová investícia prichádza do Trenčína

Už na jar budúceho roka bude obyvateľom Trenčína a širšieho okolia slúžiť nákupno-zábavné centrum Laugaricio, ktorého základný kameň položia predstavitelia investora a samosprávy v stredu 25. júna 2008. Obyvatelia trenčianskeho regiónu budú opäť bližšie ku kvalitnejšiemu tráveniu voľného času a nákupom v obchodoch s módnymi značkami. Výstavbu nákupného centra Laugaricio realizuje Investorská spoločnosť Trenčín Retail Park, a. s., za ktorou stojí realitný fond Czech and Slovak Property Fund B.V. (CSPF). Generálnym dodávateľom je stavebná spoločnosť Metrostav, a. s. Laugaricio ponúkne celkovú predajnú plochu až 67 tisíc m2 a o spokojnosť zákazníkov sa bude starať 1200 pracovníkov. Laugaricio vyrastie na južnom okraji Trenčína a bude dostupné priamo z diaľnice D1. Návštevníkom ponúkne atraktívny mix nájomníkov – viac ako polovicu obchodov bude tvoriť móda. Doplnia ju veľká predajňa športových potrieb, hračky, obuv a ďalšie.

Podľa členky predstavenstva spoločnosti Trenčín Reatil Park, a. s. Mgr. Kataríny Lindbergh je výstavba nákupného centra prirodzenou reakciou na zvyšovanie kúpnej sily Slovákov: „Slovenský trh sa stáva pre medzinárodné značky čoraz viac atraktívnejším a je pre ne lákavé expandovať ďalej. Tí, ktorí už dnes majú svoje obchody v hlavnom meste, sa začínajú obhliadať po ďalších regiónoch.“ Zásluhou širokého spektra produktov a služieb sa Laugaricio stane vyhľadávaným miestom na nákupy a trávenie voľného pre obyvateľov z celého Trenčianskeho kraja.

V prvej fáze výstavby je naplánovaná výstavba nákupného móla s prenajímateľnou plochou 26 tisíc m2, ktorý bude pozostávať z galérie, supermarketu a menších obchodných prevádzok. Otvorenie nákupnej galérie je plánované v marci 2009. Na pozemku vzniknú aj menšie prenajímateľné jednotky pre podnikateľské služby so zastavanou plochou 500 až 1100 m2. Súčasťou bude tiež 800 parkovacích miest. Investičné náklady prvej fázy dosiahnu približne 1,8 mld. korún.

Druhá fáza výstavby bude závisieť od dopytu klientov. Investor plánuje rozšírenie nákupného móla o ďalších 15 tisíc m2. Pribudne aj druhá samostatná budova vhodná pre veľký obchodný reťazec napr. obchod s nábytkom, alebo hobby market. V blízkosti budú vybudované aj dve ďalšie menšie prenajímateľné jednotky. Počet parkovacích miest sa rozšíri na 1700. Táto etapa si vyžiada finančné náklady vo výške približne 1 miliardy korún.

Prenájom obchodných priestorov má na starosti a najväčšia realitná poradenská firma na svete vlastnená súkromným kapitálom – Cushman & Wakefield a spoločnosť YSP – Your Shopping Partner.


 

 
 
Autor: Redakce Stavebního fóra, Dátum 25.06.2008