/en/article/12239/v-karlovej-vsi-pribudne-obchodne-centrum-aquario/ V Karlovej Vsi pribudne obchodné centrum Aquario

V Karlovej Vsi pribudne obchodné centrum Aquario

Obyvateľom lokality Dlhé diely v bratislavskej Karlovej Vsi by sa o pár rokov mohli zlepšiť možnosti nakupovania. Oblasť je totiž známa množstvom rezidenčných projektov, počet polyfunkčných objektov však značne zaostáva. Investorská spoločnosť Aquario Shopping Center tu preto plánuje postaviť obchodné centrum Aquario, otvorenie centra pritom predpokladá na jeseň roku 2010.

Ako uviedol projektový manažér architektonickej spoločnosti Cuubuus Engineering Michal Smolak, v súčasnosti sa spracúva urbanistická štúdia ako podklad na zmenu územného plánu mesta. Hotová je dopravná štúdia, teda napojenie centra na existujúce komunikácie. Podľa nej by sa malo nové centrum napojiť na Molecovu ulicu, nevyhnutné je preto vybudovanie novej križovatky. „Rátame s vytvorením dodatočného jazdného pruhu pre autobusy smerujúce z Janotovej ulice,“ povedal Smolak.

V novom nákupnom centre Aquario by mal byť k dispozícii supermarket, obchody s módou, topánkami, knihami a športovými potrebami či zlatníctvo. Uvažuje sa tiež s reštauráciami, kaviarňami, bankami či s možnosťami na zábavu a relax – ako kino alebo bowling. Súčasťou nákupného centra bude aj podzemné parkovisko, časť parkovacích miest by sa mala nachádzať aj na povrchu.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 15.12.2008