/en/article/12254/bvs-vyhlasila-tender-na-dostavbu-laboratorii/ BVS vyhlásila tender na dostavbu laboratórií

BVS vyhlásila tender na dostavbu laboratórií

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. (BVS) Bratislava vyhlásila verejnú súťaž na rekonštrukciu a dostavbu laboratórií BVS na Bojnickej ulici v Bratislave s predpokladanou hodnotou zákazky 238,5 mil. Sk (7,917 mil. €). Predmetom plánovaného tendra bude kompletná dodávka stavebno-montážnych prác na objektoch budov laboratórií BVS, vrátane inžinierskych činností. Ako uviedol hovorca BVS Zenon Mikle, predmetnú zákazku rekonštrukcie plánuje BVS financovať výlučne z vlastných zdrojov.

Verejný obstarávateľ podľa európskeho vestníka požaduje od uchádzača o zákazku preukázať za rok 2006 a 2007 dosiahnutie tržieb z uskutočňovania stavebných prác, ktorých charakter je rovnaký alebo obdobný ako charakter obstarávaných stavebných prác, a to v minimálnej výške 100 mil. Sk (3,319 mil. €) bez DPH ročne, ako aj kladný hospodársky výsledok. Zábezpeka sa vyžaduje vo výške 5 mil. Sk (166 tis. €).

Bratislavská vodárenská spoločnosť vznikla v januári 2003 vkladom celého majetku zrušeného štátneho podniku Vodárne a kanalizácie Bratislava a časti majetku zrušeného štátneho podniku Západoslovenské vodárne a kanalizácie. Jej hlavnou činnosťou je zásobovanie pitnou vodou, kanalizovanie a čistenie odpadových vôd.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 16.12.2008