/en/article/12668/ruzomberok-mze-v-tomto-roku-ziskat-z-grantov-2-miliony-eur/ Ružomberok môže v tomto roku získať z grantov 2 milióny eur

Ružomberok môže v tomto roku získať z grantov 2 milióny eur

Ružomberská radnica môže v tomto roku získať z grantov a fondov EÚ približne 2 mil. €. „V polovici februára je uzávierka žiadostí, v rámci ktorej dáme projekt na modernizáciu osvetlenia v mestských častiach Rybárpole a Hrboltová v hodnote 265,5 tisíc €,“ povedal Pavel Scheer, zodpovedný za získavanie grantov a ich implementáciu. Ďalej môže radnica získať 1,16 mil. € na rekonštrukciu základnej školy Bystrická cesta. Po neúspechu predchádzajúcej výzvy chce mesto posunúť aj projekt obnovy ZŠ Sládkovičova v hodnote 465-tisíc €. „Uvažujeme aj o spoločnom projekte revitalizácie Hrabovskej a Čutkovskej doliny. Budeme tiež podávať projekt na obnovu mauzólea Andreja Hlinku v hodnote 133-tisíc €. Do mauzólea totiž už dlhší čas zateká,“ dodal Scheer.

Mestský úrad má pripravené aj žiadosti na cezhraničnú spoluprácu s moravským Kroměřížom a poľským Rzeszowom. Projekt regenerácie sídliska Klačno sa zrejme odloží na rok 2010. „Voči neschválenému projektu na vodovod, kanalizáciu a prístupovú cestu na Malinô Brdo sme podali odvolanie a využijeme všetky opravné prostriedky,“ povedal Scheer. Vlani sa radnica snažila získať peniaze aj na obnovu materskej školy Riadok či prepojenie ulíc Bottova a Bystrická cesta. „Obidve akcie sa budú v tomto roku realizovať z vlastných zdrojov mesta,“ poznamenal.

 
 
Autor: SITA, Dátum 05.02.2009