/en/article/17524/v-bratislavskej-mlynskej-doline-vyrastie-internat-za-40-milionov/ V bratislavskej Mlynskej doline vyrastie internát za 40 miliónov €

V bratislavskej Mlynskej doline vyrastie internát za 40 miliónov €

Výškový internát za asi 39,5 mil. € vyrastie v areáli Vysokoškolského mesta – Mlyny Univerzity Komenského v blízkosti Átriových domkov a Výškových budov, tzv. Štúraku. 12-poschodová budova s 3 blokmi by sa mala stať domovom pre približne 1 460 študentov. Projekt s pracovným názvom Tretia noha Štúraku ráta s podzemnými i vonkajšími parkoviskami a so stravovacími zariadeniami. „Bol by som veľmi rád, ak by sa výstavba začala do dvoch rokov. Jej ukončenie by teda bolo reálne do roku 2014,“ povedal riaditeľ Vysokoškolského mesta Ľ. Štúra – Mlyny Róbert Gula.

Podľa neho sú v hre tri alternatívy finančného krytia. Vedenie zvažuje dotáciu zo štátneho rozpočtu, tú však považuje za najmenej pravdepodobnú, viaczdrojové financovanie, kde by časť výdavkov pokryl z vlastných peňazí a časť z pôžičky, alebo tretí model – PPP projekt, ktorý sa zdá byť najvýhodnejší a najreálnejší. Stavbu by mohlo prevádzkovať i samotné Vysokoškolské mesto – Mlyny a na určité obdobie platiť dohodnutú platbu za užívanie, konštatoval Gula.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 13.08.2010