/en/article/18036/ekofond-rozdeli-az-700-000-na-vyskum-a-nove-technologie/ EkoFond rozdelí až 700 000 € na výskum a nové technológie

EkoFond rozdelí až 700 000 € na výskum a nové technológie

EkoFond, neinvestičný fond zriadený SPP, vyzýva oprávnených žiadateľov na predkladanie projektov v 2. kole programu Výskum, vývoj a zavádzanie nových progresívnych technológií na báze zemného plynu. Program je určený na podporu pilotných projektov, v rámci ktorých budú do štandardného prostredia zavádzané progresívne technológie, ktoré zatiaľ neboli nainštalované na Slovensku, s cieľom prispieť k trvalo udržateľnému rozvoju.

V rámci programu možno podať žiadosti v dvoch podprogramoch. Prvý – Aplikovaný výskum a vývoj progresívnych technológií na báze zemného plynu – je zameraný na zlepšovanie environmentálneho prostredia. Druhý – Pilotné projekty zavádzania progresívnych technológií – sa orientuje na netradičné inovatívne spojenie zemného plynu s rôznymi formami energie. Celková výška finančných prostriedkov určená na podporu programu je do 700 000 €, pričom na jeden projekt je možné získať finančné prostriedky až do výšky 100 000 €.

 
 
Autor: SF / jup, Dátum 28.10.2010