/en/article/18051/bez-investicii-v-lomnici-a-jasnej-by-sa-len-pristipkarilo/ Bez investícií v Lomnici a Jasnej by sa len prištipkárilo

Bez investícií v Lomnici a Jasnej by sa len prištipkárilo

Do lyžiarskej infraštruktúry investovali prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk na Slovensku v tomto roku vyše 25 mil. eur, z čoho viac ako polovica išla do výstavby 3 sedačkových lanoviek v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách, v Jasnej v Nízkych Tatrách a na Kubínskej holi v Oravskej Magure. Tento rok pribudne na Slovensku 11 km zasnežovaných tratí za 5,76 mil. eur, čím celková ich dĺžka na Slovensku presiahne 160 km. Najväčšie investície smerovali do stredísk Jasná a Tatranská Lomnica.

„Keby nebolo najsilnejšej spoločnosti v oblasti cestovného ruchu, ktorá prevádzkuje strediská vo Vysokých Tatrách a v Jasnej, tak by sme tohto roku konštatovali, že investície sú takmer nulové. Bolo by to len také prištipkárenie,“ zhodnotil investičné projekty do lyžiarskej infraštruktúry v tomto roku riaditeľ Záujmového združenia lanoviek a vlekov Lavex Miroslav Grešo. V rámci EÚ sú podľa neho prostriedky určené na rozvoj infraštruktúry cestovného ruchu, ale stratégia, ktorú prijali štátne orgány, nebola absolútne zvládnutá.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.11.2010