/en/article/18672/tss-grade-stiahla-z-uvo-namietku-k-tendru-zeleznic/ TSS Grade stiahla z ÚVO námietku k tendru železníc

TSS Grade stiahla z ÚVO námietku k tendru železníc

Uzavretie koncom roka 2009 vyhláseného tendra Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) na modernizáciu 12-kilometrovej trate Zlatovce – Trenčianska Teplá zostáva naďalej v nedohľadne. Tým sa odďaľuje aj podpis zmluvy so spoločnosťou Skanska SK, ktorá predložila najlacnejšiu ponuku. Trnavská spoločnosť TSS Grade navrhla druhú najnižšiu cenu, najprv 21. 1. stiahla z Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) svoju druhú námietku z konca minulého roka. Týkala sa údajného nesplnenia podmienok účasti iného uchádzača a smerovala práve k víťazovi súťaže.

„V menovanom tendri sa nazbieralo dostatočné množstvo podozrení, na ktoré sme v priebehu súťaže poukazovali. Je nám ľúto, že si mnohí zainteresovaní zatvárajú oči pred pravdou. Samozrejme, nekompromisne využijeme všetky zákonné možnosti s nádejou preverenia týchto podozrení a tiež zabezpečenia spravodlivosti,“ uviedla hovorkyňa TSS Grade Michaela Kroková.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.02.2011