/en/article/19246/nds-zacala-tender-na-projekt-a-prace-na-d1-dubna-skala-turany/ NDS začala tender na projekt a práce na D1 Dubná Skala – Turany

NDS začala tender na projekt a práce na D1 Dubná Skala – Turany

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začala verejnú súťaž na vypracovanie projektovej dokumentácie a výstavbu úseku diaľnice D1 Dubná Skala – Turany v dĺžke 16,5 km. Výstavba diaľničného úseku, ktorého trasa bude zároveň obchvatom pre Vrútky, Martin a Sučany, je naplánovaná na 3 roky. NDS zatiaľ neoznámila predpokladanú cenu za dodanie projektu a vykonanie stavebných prác. Záujemcovia o účasť v tendri môžu požiadať o súťažné podklady do 27. 5.

Na úseku je navrhnuté ľavostranné malé odpočívadlo Turčianska Štiavnička a na pravej strane veľké odpočívadlo s plochou pre čerpaciu stanicu PHM. Práce majú byť financované z európskych prostriedkov a štátneho rozpočtu v rámci Operačného programu Doprava. „Súčasťou stavby je aj diaľničný privádzač Martin a štyri mimoúrovňové križovatky,“ uviedla hovorkyňa NDS Nora Gubková. Z úsekov, pôvodne zahrnutých do 1. balíka PPP, v súčasnosti pokračujú 3 tendre. Dva sú zamerané na 1. a 2. etapu D1 Jánovce – Jablonov v dĺžke 18,5 km a jeden na úsek D1 Fričovce – Svinia v dĺžke 11,2 km.

 
 
Autor: SITA, Dátum 05.05.2011