/en/article/18807/bratislava-magistrat-chce-v-starej-trznici-zriadit-trh/ Bratislava: Magistrát chce v Starej tržnici zriadiť trh

Bratislava: Magistrát chce v Starej tržnici zriadiť trh

Bratislavský magistrát pracuje na zámere pripraviť budovu Starej tržnice v Starom Meste na zriadenie trhu. Mesto však už na základe niekoľkoročnej prevádzky počíta s tým, že prevádzka trhoviska by tu bola v budúcnosti stratová a pre samotných trhovníkov nerentabilná. Preto chce predstaviť novú koncepciu vhodného spojenia viacerých súvisiacich funkcií v tomto priestore. Jednou z možností je kombinácia funkčného trhoviska a obchodných prevádzok s priestorom pre krátkodobú kultúrnu akciu.

Mestská časť Staré Mesto taktiež uvíta využitie tržnice ako verejného priestoru, či už vo forme trhoviska alebo v inej, podobnej funkcii. Podľa starostky Tatiany Rosovej treba najprv vypracovať projekt, ktorý ukáže, či je to ekonomicky výhodné. „Predbežne sa uvažuje o mestských bazároch, ponuke typických remesiel nášho mesta, prezentáciách produktov a gastronómie iných krajín Európy a sveta, najmä tých, ktoré majú v Bratislave svoje zastúpenie,“ uviedol Michal Stuška z magistrátu hlavného mesta.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 25.02.2011