/en/article/19418/bratislava-hlavnou-architektkou-mesta-je-ingrid-konrad/ Bratislava: Hlavnou architektkou mesta je Ingrid Konrad
Bratislava: Hlavnou architektkou mesta je Ingrid Konrad

Bratislava: Hlavnou architektkou mesta je Ingrid Konrad

Poslanci mestského zastupiteľstva včera rozhodli, že hlavnou architektkou Bratislavy sa na odporúčanie primátora stáva Ingrid Konrad, ktorá sa dostala do užšieho výberu spolu s architektom Vladimírom Hrdým. Poslanec Ivo Nesrovnal povedal, že sa síce rozhoduje pre Konrad, ale dúfa, že vytvorí s Hrdým tandem, aby jeho skúsenosti naďalej slúžili formovaniu Bratislavy. Primátor Milan Ftáčnik sa vyjadril, že s Hrdým počíta v štruktúrach magistrátu.

Kompetencie hlavného architekta mesta definuje zákon. Hlavný mestský architekt je odborným garantom samosprávy pre oblasť urbanizmu a architektúry. Priamo sa podieľa na tvorbe územnoplánovacích podkladov, vstupuje do príprav ÚP Bratislavy a taktiež zabezpečuje vypracovanie záväzných stanovísk k investičnej činnosti. Vedenie samosprávy má záujem, aby mal rozhodujúcu váhu pri posudzovaní budúcich investičných zámerov hlavný architekt spolu s hlavným dopravným inžinierom.

Ingrid Konrad má 51 rokov a vyštudovala architektúru v Bratislave a vo Viedni. Na Viedenskej univerzite prednášala problematiku architektúry a verejných priestranstiev. Pôsobila aj v komisii pre územné plánovanie v bratislavskej mestskej časti Vajnory. Dnes vedie súkromný architektonický ateliér vo Viedni.

Foto: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

 
 
Autor: SITA, Dátum 03.06.2011