/en/article/18975/bratislava-druhe-kolo-na-vyber-hlavneho-architekta-v-aprili/ Bratislava: Druhé kolo na výber hlavného architekta v apríli

Bratislava: Druhé kolo na výber hlavného architekta v apríli

Druhé kolo výberového konania na pozíciu hlavného architekta Bratislavy bude 5. 4. Prizvú doň uchádzačov, ktorí úspešne absolvovali 1. kolo a odporučila ich odborná výberová komisia po vypočutí. Prihlásilo sa 27 kandidátov, 2 ženy a 25 mužov. Ako uviedol hovorca primátora Ľubomír Andrassy, ich mená mesto zverejňovať nebude. Tým, že ešte nebolo ukončené 1. kolo, by to podľa neho mohlo negatívne ovplyvniť celý priebeh i výsledky konania. Ako dodal, kandidáta predloží mestským poslancom primátor Milan Ftáčnik na základe odporúčania odbornej výberovej komisie.

Hlavný mestský architekt je odborným garantom samosprávy pre oblasť urbanizmu a architektúry. Priamo sa tak podieľa na tvorbe územnoplánovacích podkladov, vstupuje do prípravy ÚP hlavného mesta a taktiež zabezpečuje vypracovanie záväzných stanovísk Bratislavy k investičnej činnosti. Musí mať ukončené minimálne vysokoškolské vzdelanie II. stupňa so zameraním na urbanizmus, architektúru, resp. stavebníctvo a požaduje sa tiež viac ako 7-ročná prax v požadovanom odbore.

 
 
Autor: SITA, Dátum 25.03.2011