/en/article/18769/bratislava-mesto-v-kauze-pko-vedome-klamalo-tvrdi-henbury/ Bratislava: Mesto v kauze PKO vedome klamalo, tvrdí Henbury

Bratislava: Mesto v kauze PKO vedome klamalo, tvrdí Henbury

Mesto vedome klamalo investora Henbury Development keď tvrdilo, že splnilo všetky legitímne predpoklady na to, aby mohol začať prípravu obrovskej investície na dunajskom nábreží. Uviedol to právnik Alexander Kadela z advokátskej kancelárie Relevance zastupujúci investora. Ak sa ukáže, že zmluvy v kauze PKO sú neplatné, bola by to tá najhoršia alternatíva pre mesto z hľadiska právneho postavenia. „Niekto musí niesť zodpovednosť za to, že investor bol poškodený,“ uviedol Kadela.

Kým sa nevysporiada vzťah s pozemkami, investor ich neplánuje vydať mestu do 28. 2. Dúfa však, že sa s ním dovtedy dohodne. „Máme tam už určitú nedôveru. Primátor sám porušil status quo tým, čo hovorí, a tým, ako koná,“ uviedol predseda predstavenstva J&T Peter Korbačka.

Podľa magistrátu sú zmluvy medzi mestom a investorom neplatné, pretože na ich podpísanie bol potrebný súhlas mestského zastupiteľstva (MZ), ktorý exprimátor Ďurkovský nemal. „Nakoľko MZ schvaľovalo účel výstavby projektu Riverside City (dnes River park II), v uznesení schvaľovalo aj predaj pozemku na účely tohto projektu,“ uviedol Kadela z AK Relevance. Investor si vôľu MZ podľa neho nemohol vykladať inak a mesto aj následným správaním sa ubezpečovalo investora, že ju pochopil správne.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 18.02.2011