/en/article/18183/iur-vyzyva-k-vyvazenemu-a-plynulemu-rozvoju-bratislavy/ IUR vyzýva k vyváženému a plynulému rozvoju Bratislavy

IUR vyzýva k vyváženému a plynulému rozvoju Bratislavy

Inštitút urbánneho rozvoja (IUR) – nezisková organizácia združujúca profesie v oblasti urbánneho rozvoja a tvorby krajiny – považuje priebežné schvaľovanie návrhov zmien v územnom pláne (ÚP) za nevyhnutný predpoklad vyváženého a plynulého rozvoja Bratislavy. Aj preto vníma negatívne, že odchádzajúce zastupiteľstvo hlavného mesta v tomto volebnom období neschválilo dlhodobo pripravované Zmeny a doplnky ÚP 02. Ide o úpravy, z ktorých prevažná časť nevyvoláva oponentúru odbornej ani širokej verejnosti a ktoré riešia napredovanie mesta od schválenia ÚP v roku 2007.

„Kontinuita je pre rozvoj mesta najdôležitejšia. Je nám ľúto, že celý rad dôležitých technických a metodických úprav, ako aj dobrých projektov bude musieť vzhľadom na komunálne voľby ďalej čakať. Súčasný stav spôsobuje, že niektoré návrhy zmien ÚP môžu dlhodobo blokovať celý rad iných zmien, ktoré hlavné mesto potrebuje pre svoj plynulý rast a rozvoj. Chceme vyjadriť nádej, že priebežné prerokovanie zmien v ÚP bude prirodzenou prioritou každého vedenia mesta,” povedal predseda IUR Roman Talaš.

 
 
Autor: Kharisma / jup, Dátum 18.11.2010