/en/article/19012/partizanske-v-meste-uz-zacali-s-rekonstrukciou-centra/ Partizánske: V meste už začali s rekonštrukciou centra

Partizánske: V meste už začali s rekonštrukciou centra

V meste Partizánske už začali s rekonštrukciou centrálnej mestskej zóny obnovou priestranstva medzi ulicami Hrnčírikova a Nitrianska. Obnova by mala trvať pol roka. „V centre mesta zavládne na niekoľko mesiacov stavebný ruch a na rad prídu aj dopravné obmedzenia. Verím však, že s konečným výsledkom budeme všetci spokojní a Partizánske sa bude môcť pýšiť príjemným a kultúrnym centrom,“ uviedol primátor Jozef Božik.

Súčasťou tejto fázy obnovy je úprava námestia SNP, verejného priestranstva medzi ulicami Hrnčírikova a Nitrianska a verejné priestranstvo ulíc Hrnčírikova, Generála Svobodu, Nádražná a prístupovej komunikácie k námestiu SNP. Na ich spojnici by mala vzniknúť nová kruhová križovatka, vďaka ktorej by mala stúpnuť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. V apríli bude obnova centrálnej zóny pokračovať rekonštrukciou chodníkov pozdĺž komunikácie pred budovami stredného odborného učilišťa a úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

 
 
Autor: SITA, Dátum 30.03.2011