/en/article/19764/topolcany-centrum-mesta-a-park-a-dubceka-dostavaju-novu-tvar/ Topoľčany: Centrum mesta a Park A. Dubčeka dostávajú novú tvár

Topoľčany: Centrum mesta a Park A. Dubčeka dostávajú novú tvár

Centrum Topoľčian dostáva nový vzhľad. Rekonštrukcia z eurofondov sa skončí 30. 9. Projekt zahŕňa opravu všetkých ciest a chodníkov nadväzujúcich na pešiu zónu, Parku Alexandra Dubčeka a výstavbu nových parkovacích miest. Z operačného programu Regenerácia sídiel získalo mesto 1 576 999 eur. Práce sa začali v októbri 2010. „V súčasnosti sa realizuje už posledná etapa – Ulica 17. novembra smerujúca k poliklinike. Robíme ju ako poslednú, pretože cez leto je frekvencia dopravy do polikliniky podstatne nižšia,“ informoval primátor Topoľčian Peter Baláž.

V Parku Alexandra Dubčeka, do ktorého sa 30 rokov neinvestovalo, vznikajú oddychové miesta s lavičkami. „Perspektívne uvažujeme, že by sme sem umiestnili nejaké busty alebo plakety, kde by sme chceli upozorňovať na ľudí, ktorí šírili dobré meno Topoľčian vo svete,“ povedal Baláž. V meste sa napríklad narodil architekt Eugen Rosenberg, autor mnohých známych funkcionalistických stavieb v SR a v Anglicku. V Londýne napríklad projektoval americkú ambasádu, Nemocnicu svätého Tomáša a pripravil vývojovú štúdiu letiska Luton. Do úvahy pripadá aj bývalý riaditeľ Slovenskej filharmónie Ladislav Mokrý. V blízkosti parku sa totiž nachádza jeho vila aj Základná umelecká škola Ladislava Mokrého.

 
 
Autor: SITA, Dátum 10.08.2011