/en/article/19153/yssel-chce-u-nas-postavit-dalsiu-prevadzku-za-20-milionov/ Yssel chce u nás postaviť ďalšiu prevádzku za 20 miliónov

Yssel chce u nás postaviť ďalšiu prevádzku za 20 miliónov

Na Slovensko mieri miliónová investícia. Ako uvádza denník Hospodárske noviny, nový závod na výrobu betónových skeletov a vyše 500 pracovných miest chce u nás vytvoriť skupina spoločnosti Yssel. „Ak nájdeme vhodnú lokalitu, závod postavíme na Slovensku,“ uviedla konateľka spoločnosti Yssel Viera Dingová. Už v roku 2008 plánovala investovať v Palárikove miliardu korún a vytvoriť 560 nových miest. Teraz by malo byť v hre vyše 20 mil. eur. Je predpoklad, že Yssel by mohla zamieriť na juhozápadné Slovensko.

„Rokovania s firmou prebiehajú už vyše 8 mesiacov,“ povedal primátor Kolárova Árpád Horváth. Podľa neho má záujem o pozemok s rozmermi 70 až 80 ha a mesto čaká na jej konečné vyjadrenie. Dingová však skonštatovala, že vhodnú lokalitu pre investíciu ešte len hľadajú a zatiaľ nie je isté, či to bude v Kolárove. Iné mestá však nechcela konkretizovať. Ministerstvo hospodárstva zatiaľ žiadosť o pomoc zo strany spoločnosti nezaznamenalo.

Yssel pôsobí na trhoch v Holandsku a v Nemecku. V SR je už od roku 2007, v pobočkách zamestnáva okolo 250 zamestnancov. Svoju slovenskú centrálu má v Palárikove, ktorá zastrešuje výrobu a spracovanie betonárskej ocele.

 
 
Autor: SITA, Dátum 20.04.2011