/en/article/19999/v-ziarskej-doline-v-tatrach-vyrastie-golfovy-areal/ V Žiarskej doline v Tatrách vyrastie golfový areál

V Žiarskej doline v Tatrách vyrastie golfový areál

V Žiarskej doline v Západných Tatrách plánuje spoločnosť eko DP invest, s.r.o. postaviť rekreačno-športový areál v predpokladanej hodnote 15 až 25 mil. eur. Súčasťou komplexu by malo byť golfové ihrisko s 18 jamkami, cvičné plochy, klubový dom, hotelové centrum a apartmánové domy. Areál s celkovou rozlohou takmer 68 ha sa nachádza v lokalite Sihoť v blízkosti Tatranskej magistrály. S výstavbou golfového ihriska s rozlohou 66 ha chce spoločnosť začať v apríli 2012, jeho dokončenie je naplánované na október 2013. Termín začiatku výstavby ubytovacích kapacít firma nespresnila. Celkovo by mala investícia priniesť do regiónu 55 pracovných miest.

Súčasťou areálu budú aj parkoviská pre 367 vozidiel. Zámerom spoločnosti eko DP invest je rozšíriť možnosti športovo-rekreačných aktivít v regióne a využiť tak potenciál, ktorý ponúka v oblasti cestovného ruchu. „V súčinnosti s početnými lyžiarskymi strediskami, vodnými parkami, využívaním vodnej nádrže Liptovská Mara, turistickou aktivitou v okolitých pohoriach golfové centrum vhodne doplní ponuku rekreačno-oddychových aktivít počas celého roka a zvýši atraktivitu celého regiónu Liptova,“ uvádza investor v zámere.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.09.2011