/en/article/19412/zvolen-vystavba-nakupno-zabavneho-centra-europa-sa-oficialne-zacala/ Zvolen: Výstavba nákupno-zábavného centra Europa sa oficiálne začala

Zvolen: Výstavba nákupno-zábavného centra Europa sa oficiálne začala

Na severnom okraji historického Námestia SNP vo Zvolene včera slávnostne položili základný kameň nákupno-zábavného centra Europa Shopping and Relax Center, ktorý tam začína stavať firma Europa SC ZV. Výstavba sa začína 1. etapou – Europa Shopping Center, ktorá má byť s druhou – Europa Relax Center spojená mólom cez Kubániho ulicu.

Ako uviedol predseda predstavenstva Europa SC ZV Peter Valach, 1. etapu (podzemné parkovisko a 3 nadzemné podlažia s 12-tisíc m2 prenajímateľnej plochy) chcú otvoriť v júni 2012. Zakladanie stavby už začali pred niekoľkými mesiacmi, v súčasnosti je už základová jama pripravená na betónovanie základovej dosky. Okrem 180 parkovacích miest v podzemnom parkovisku má návštevníkom centra slúžiť aj 500 miest na povrchu, na mieste bývalej mliekarne, ktorú investor kúpil a bude asanovať.

Práce na 2. etape sa majú začať na jeseň 2011 asanáciou bývalého kina Mier a ubytovne, kde bude stáť. Má mať 2 podlažia s prenajímateľnou plochou zhruba 9-tisíc m2 a jej otvorenie plánuje Europa SC ZV koncom roka 2012. V Europa Shopping Center je už zmluvami o budúcich zmluvách s nájomcami obsadených asi 80 % prenajímateľnej plochy, v Europa Relax Center sa začína s nájomcami rokovať teraz. Celý komplex by mal podľa Valacha stáť 46,5 milióna eur, z toho 1. etapa 26,5 milióna eur. Pri 2. etape Europa SC ZV do výkupu pozemkov investovala 4,5 milióna.

 
 
Autor: SITA, Dátum 02.06.2011