/en/article/19702/v-leviciach-vyrastie-nakupne-centrum-za-20-milionov-eur/ V Leviciach vyrastie nákupné centrum za 20 miliónov eur

V Leviciach vyrastie nákupné centrum za 20 miliónov eur

Spoločnosť Europe SC LV, a.s. plánuje postaviť v Leviciach obchodné centrum Europe Shopping Center. Ako vyplýva z investičného zámeru, jeho výstavba by si mala vyžiadať investície 20 mil. eur a prácu by v ňom mohlo nájsť 650 ľudí. OC by malo stáť na mieste súčasného Domu kultúry Družba na Námestí Hrdinov vrátane priľahlého voľného priestranstva, kde je umiestnené dočasné parkovisko. Súčasťou projektu má byť okrem nákupnej zóny aj multikino a divadelná sála, kam by sa zo sály DK Družba presunuli všetky podujatia. Zastavaná plocha zaberie 10 125 m2.

„Objekt OC usiluje o zrevitalizovanie a zjednotenie prostredia námestia s prihliadnutím na jestvujúce prvky zelene a drobnej architektúry, vytvorí sa tak nový oddychovo-spoločenský a komerčný priestor centra mesta Levice,“ píše investor v zámere. Europe Shopping Center sa bude rozkladať na 4 poschodiach, na ktorých ponúkne na prenájom plochu približne 14 490 m2. Na 2. podlaží budú stravovacie zariadenia, v rámci 3. a 4. nadzemného podlažia priestory 2 kinosál s kapacitou 200 a 366 miest, spoločenský priestor a kaviareň.

Súčasťou OC je aj podzemné parkovisko pre 280 automobilov. Celkovo by malo byť v centre k dispozícii 390 parkovacích miest, keď sa na parkovanie využije aj strecha. Okrem parkoviska plánuje investor na streche vybudovať aj športoviská, detské ihrisko a oddychovú zónu. Predpokladaný začiatok výstavby je apríl 2012, ukončenie v októbri 2013.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 01.08.2011