/en/article/19425/nitra-na-zobore-otvorilo-mesto-novy-domov-dchodcov/ Nitra: Na Zobore otvorilo mesto nový domov dôchodcov

Nitra: Na Zobore otvorilo mesto nový domov dôchodcov

Nový domov dôchodcov so zariadením sociálnych služieb otvorili na Zobore v Nitre. Zariadenie vzniklo v zrekonštruovanej budove bývalej detskej nemocnice. Náklady na rekonštrukciu dosiahli zhruba 4 400 000 eur, väčšinu zaplatilo mesto z vlastného rozpočtu. Z eurofondov získalo na zariadenie opatrovateľskej služby 560 000 eur. Prví klienti sa sem nasťahovali 2. 5. 2011.

Zariadenie pre seniorov Zobor pozostáva z domova dôchodcov s kapacitou 114 lôžok a zariadenia opatrovateľskej služby s 50 lôžkami. Spravuje ho príspevková organizácia mesta, zriadená na tento účel. „Klientom sú k dispozícii i doplnkové služby – zimná záhrada, átrium, knižnica, spoločenská dvorana pre voľnočasové aktivity či kaplnka,“ informoval Andrej Jančovič z nitrianskeho magistrátu.

Budovu detskej nemocnice na Jánskeho ulici radnica kúpila od Fakultnej nemocnice v Nitre v marci 2005 za zhruba milión eur. Prestavba sa začala v januári 2010. Práce sa oproti pôvodným plánom predražili. Strecha bola totiž v horšom stave, ako sa očakávalo, a problémy boli aj so statikou balkónov.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.06.2011