/en/article/17922/nitra-mesto-ziskalo-z-eurofondov-33-milionov-na-projekty/ Nitra: Mesto získalo z eurofondov 33 miliónov na projekty

Nitra: Mesto získalo z eurofondov 33 miliónov na projekty

Mesto Nitra získalo za uplynulé 4 roky peniaze z eurofondov na projekty v objeme asi 33 miliónov eur, za ktoré zrealizovalo 550 investičných akcií. Boli medzi nimi väčšie aj menšie investície. K väčším patrí výstavba cestného mosta cez rieku Nitra, ktorý má byť hotový v novembri, alebo rekonštrukcia detskej nemocnice na Zobore na domov dôchodcov a zariadenie opatrovateľskej služby. Peniaze poputovali aj na opravy 3 základných škôl, výstavbu kompostárne, opravy chodníkov a miestnych komunikácií, nákup čistiacej techniky pre Mestské služby a viaceré projekty v sociálnej oblasti.

Primátor Jozef Dvonč vyzdvihol, že mesto vystavalo 500 parkovacích miest, zrekonštruovalo viaceré kultúrne domy, Centrum voľného času Domino či zrevitalizovalo Mestský park na Sihoti. Naopak, nepodarilo sa naplniť zámery ako zriadenie Mestskej karty a integrovaného systému dopravy či schválenie projektu EÚ pre polikliniku Klokočina. Pre krízu mesto doteraz nerealizovalo ani žiadne aktivity v areáli kasární pod Zoborom.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 13.10.2010