/en/article/19466/sario-eviduje-102-investicnych-projektov-za-35-mld-eur/ SARIO eviduje 102 investičných projektov za 3,5 mld. eur

SARIO eviduje 102 investičných projektov za 3,5 mld. eur

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v súčasnosti registruje 102 investičných projektov. Ako uviedol konzultant pre komunikáciu a PR SARIO Richard Dírer, vďaka týmto projektom by sa mohlo na Slovensku preinvestovať až 3,5 mld. eur a vytvoriť skoro 24-tisíc pracovných miest.

Záujem o SR majú podľa neho investori pôsobiaci v rôznych oblastiach. „Ide štandardne o dodávky najmä pre automobilový priemysel a elektrotechniku, výrobu plastových komponentov, kovových konštrukcií, elektrických zariadení, potravín, centrum zdieľaných služieb a podobne,“ spresnil Dírer.

SARIO sa dlhodobo snaží umiestniť investičné projekty najmä na východ Slovenska, Do regiónov s vysokou nezamestnanosťou. Tomu zodpovedá i stratégia vyjednávaní o nových investíciách. „Registrované projekty majú smerovať do všetkých regiónov, s rastúcim záujmom o východné Slovensko,“ konštatoval Dírer.

Ako vyplýva z výročnej správy, SARIO vlani uspelo s ukončením 20 projektov. Vďaka nim vznikne na Slovensku vyše 2 000 pracovných miest. Agentúra ku koncu roka 2010 evidovala 69 investičných projektov vo „fáze aktívneho rozhodovania“, s celkovou výškou investícií do 2,9 mld. eur a s potenciálom vytvoriť vyše 19-tisíc pracovných miest.

 
 
Autor: SITA, Dátum 13.06.2011