/en/article/20272/miskov-aktivne-hlada-moznosti-na-uplatnenie-investorov/ Miškov aktívne hľadá možnosti na uplatnenie investorov

Miškov aktívne hľadá možnosti na uplatnenie investorov

Minister hospodárstva SR Juraj Miškov pracovne navštívi východné Slovensko. V obci Kechnec sa stretne so starostom Jozefom Konkolym a absolvuje prehliadku priemyselného parku Kechnec, aby zistil, aké sú možnosti umiestniť tu prípadných ďalších investorov.

Podľa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) sa v porovnaní s 1. polrokom 2010 podarilo do SR pritiahnuť viac zahraničných investícií. Uzatvorili sa projekty v celkovom objeme 259,5 milióna eur, vďaka čomu sa podarilo vytvoriť vyše 1500 nových pracovných miest. Za rovnaké obdobie 2010 sa totiž podarilo ukončiť 8 projektov v celkovom objeme investícií 35,22 mil. eur s potenciálom vytvoriť približne 500 pracovných miest.

SARIO eviduje v tomto roku omnoho vyšší záujem zahraničných investorov o SR, čo dokumentuje aj zvýšený počet výjazdov a obhliadok, ktoré pre nich organizujú projektoví manažéri agentúry. Rovnako zaznamenáva väčší záujem o prezentácie pre investorov o možnostiach investovania na Slovensku.

 
 
Autor: SITA, Dátum 09.11.2011