/en/article/19505/kancelarii-pre-mensie-firmy-je-v-bratislave-nedostatok/ Kancelárií pre menšie firmy je v Bratislave nedostatok

Kancelárií pre menšie firmy je v Bratislave nedostatok

Na trhu administratívnych nehnuteľností v Bratislave sa objavil nový segment, ktorým sú priestory pre malé, stredné alebo začínajúce firmy a živnostníkov. Podľa poradenskej spoločnosti CB Richard Ellis (CBRE) sa práve dopyt tejto skupiny podnikateľov po kvalitných priestoroch v biznis centrách za posledný rok zvýšil. „Nárast dopytu je zreteľný od minulého roku,“ uviedol Oliver Galata z CBRE. Podľa neho tento vývoj možno sledovať predovšetkým na počte transakcií, keď takmer 25 % z ich celkového počtu predstavoval dopyt po priestoroch vo výmere do 150 m2.

„Novovznikajúce i menšie spoločnosti preferujú zmluvy na kratšie obdobie z dôvodu nepredvídaného vývoja, rovnako je pre nich nepredstaviteľné čakať 3 či 4 mesiace na prípravu priestoru,“ vysvetlil Galata. Ponuka developerov vo veľkých biznis centrách je podľa neho pre menšie a vznikajúce firmy neprijateľná. Sú preto nútené prenajímať si kancelárie v starších budovách, v bytových či rodinných domoch bez reprezentatívnych služieb. „Na trhu evidujeme nedostatok malých a kvalitných priestorov so všetkými pridanými službami biznis centra,“ dodal Galata.

 
 
Autor: SITA, Dátum 20.06.2011